Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

DR1 dokumentar
November 2017
Menneskesmuglere
står "åbent" frem
Billeder af migranter i overfyldte og synkende gummibåde på Middelhavet har fyldt de europæiske tv-skærme de seneste år. Nu har DR fået mulighed for at følge arbejdet med smuglingen, set fra menneskesmuglernes side.

Godt 90 procent af alle illegale migranter bruger menneskesmuglere, der ofte er blevet stemplet som simple forbrydere og skrupelløse i deres stræben efter at tjene penge på sårbare og udsatte migranter.

– Med "Menneskesmuglerne" kommer seerne ind i det ulovlige og hidtil lukkede miljø, siger programmets redaktør Poul-Erik Heilbuth. – Vi beskriver de mekanismer, der er i spil, når mennesker ulovligt smugles over landegrænser, og som indenfor de seneste år har bragt millioner af illegale immigranter til Europa.

For at komme helt tæt på smuglernes arbejde er dokumentaren optaget med mobiltelefoner, små turistkameraer og skjulte optagelser. Menneskesmuglere har valgt at åbne døren til deres ulovlige og hemmelige "værksteder", fordi de mener, at de hjælper mennesker i nød.

Menneskesmugleren Ali

Den syriske menneskesmugler Ali arbejder for en stor kriminel organisation af menneskesmuglere et sted i Tyrkiet. Det er hans job at skaffe migranter til organisationen, ligesom han sørger for redningsveste og de gummibåde, som skal fragte migranterne til Europa.

I løbet af det år, DR har fulgt Ali, er det tydeligt, at hans arbejde bliver stadigt farligere, for politi og sikkerhedstjeneste er på sporet af ham. Men menneskesmuglerne har effektive modsvar til det stigende pres fra politikere og myndigheder.

Yahya snyder lufthavnskontrollen

Dokumentaren følger også Yahya som hjælper migranter, der har penge nok til at undgå sejlturen med gummibåd. Yahya kan nemmlig få dem fløjet ind i Grækenland på stjålne og falske papirer.

Menneskesmuglernes "værksted" viser sig at være fyldt med bunker af stjålne pas. På en gammeldags skrivemaskine fabrikeres falske identitetskort, som matcher passene.

"Menneskesmuglerne" sendes den 27. november klokken 21.55 på DR1.

Gå tilbage


Menneskesmugleren "Yahya" anser ikke sig selv som kriminel, men hævder at hjælpe mennesker i nød (foto DR Undervisning).
Klik for større billede

Stjålne pas i bunker er et af menneskesmuglernes vigtigste våben, når de skal fragte migranter til Europa med en falsk identitet. Smuglerne udvælger det pas, hvor fotoet ligner migranten mest muligt, for at kunne snyde de europæiske myndigheder (foto DR Undervisning).
Klik for større billede

Nogle menneskesmuglere tilbyder migranterne alternativer til rejsen over Middelhavet med gummibåd. Dokumentaren sendes 27. november klokken 21.55 på DR1 (foto DR Undervisning).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php