Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Samsungs QLED TV
December 2017
Hjælp til de farveblinde
Begrebet "farveblindhed" dækker over en række forskellige farvemæssige forstyrrelser. Nu har en ungarsk professor udviklet en TV-teknologi, der gør det muligt at korrigere for fejlene.

Samsung lancerer en ny app med navnet "SeeColors" til brug sammen med Samsungs QLED TV. App'en er udviklet til farveblinde og andre, der har svært ved at skelne mellem farver, og den gør det muligt at diagnosticere sin grad af farveblindhed og efterfølgende kalibrere farverne i QLED TV'et til sit individuelle behov. Dermed kan farveblinde at få en bedre farveoplevelse, når de ser TV.

En undersøgelse fra 1985 viser, at der dengang på verdensplan var ca. 300 mio farveblinde, svarende til 8 procent af den mandige befolkning og 1 procent er kvinderne.

Professor Klara Wenzel

Arbejdet med udvikling af den nye Samsung TV-app er sket i samarbejde med professor Klara Wenzel fra instituttet for "Mechatronics, Optics and Mechanical Engineering Informatics" på universitetet for teknik og økonomi i Budapest. Hun har udviklet en såkaldt Colorlite Test, eller C-Test, til TV og mobile devices. Det er en digitalt baseret test hvor man bruger farvefiltre og matematiske beregninger i arbejdet med at udrede graden og typen af farveblindhed.

SeeColors app'en kan downloades fra Smart TV App store såvel som fra Google Play og Galaxy App Store for Samsung Galaxy smartphones S6, S6 edge, S6 edge+, S7, S7 edge og S8. I sidstnævnte tilfælde skal man bare koble Galaxy telefonen op på QLED TV'et, hvorefter billedet bliver justeret efter brugerens diagnose.

Man kan dog undre sig over, hvorfor den farveblinde har behov for at se TV-billedet på en anden måde en de virkelige omgivelser. Og det kan vel også blive et problem, hvis flere skal se det samme TV-billede...

Gå tilbage


Den ungarske professor Klara Wenzel, er hjernen bag app"en, som nu gør det muligt for farveblinde at få en bedre billedoplevelse på deres Samsungs QLED TV.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php