Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Valgdækning
Mandag den 20. november 2017
DR sender fra
syv valgstudier
DR1 og DR2 kommer til at dække kommunal- og regionsrådsvalget via valgstudier i syv byer. P4's ni distrikter dækker valget helt lokalt.

DRs syv valgstudier er placeret i Aalborg, Viborg, Randers, Sønderborg, Odense, Slagelse og København. Herfra bliver lokale historier, resultater og politiske manøvrer fulgt tæt, når stemmerne bliver talt op og konstitueringerne går i gang.

– Det er vores ambition at komme tættest muligt på de lokale problematikker, dilemmaer og løsninger til kommunalvalget. Det vil vi forløse via de syv valgstudier, og via reportere over det meste af landet, så man både på DR1, DR2, P4 og dr.dk kan følge resultater og udviklinger helt til dørs, siger Thomas Falbe, der er nyhedschef for DR Nyheder.

Dagen derpå

Den intense dækning fortsætter dagen efter valget, hvor de sidste brikker falder på plads på landets rådhuse og de nationale følger af valget analyseres.

Om onsdagen er der "Valgmorgen" på P4. DR1 og DR2 samsender fra newsroom i DR Byen fra tidlig morgen og frem til kl. 12.00. I studiet samles der op på resultater og konstitueringer og der kommer reaktioner og kommentarer på nattens begivenheder fra hele landet.

Se syv valgstudier

På selve valgaftenen opererer DR med følgende TV-værter:

 • København: Niels Krause-Kjær
 • Aalborg: Line Gertsen
 • Viborg: Johannes Langkilde
 • Randers: Tine Gøtzsche
 • Sønderborg: Kåre Quist
 • Odense: Mette Vibe Utzon
 • Slagelse: Maria Yde
 • I DR Byen i København er Ask Rostrup vært i resultatcenteret
 • Radiodækning

  Valgaften og dagen efter valget dækkes på DRs radiokanaler: P4 Syd, P4 Trekanten, P4 Nordjylland, P4 Midt og Vest, P4 Østjylland, P4 Fyn, P4 Sjælland, P4 Bornholm og P4 København. Alle disse kanaler sender tirsdag den 21. november fra hvert distrikt fra klokken 18 til midnat.

  På P1 følges valgdagen og konstituering dagen efter i aktualitetsfladerne: P1 Debat, P1 Eftermiddag, Orientering og P1 Morgen, der har optakt på valgdagen med værter ude i landet og stor valgmorgen dagen efter.

  P2 sender på valgdagen ?P2 fejrer stemmer?, som er en anden tilgang til stemmer. P2 fejrer fra klokken 12.15 tirsdag både sangstemmer og talestemmer. Sammen med lytterne kårer kanalen, hvem der har landets bedste stemme.


  Gå tilbage

  DR TVs værter på valgaftenen: Ask Rostrup, Kåre Quist, Johannes Langkilde, Niels Krause-Kjær, Tine Gøtzsche, Line Gertsen, Maria Yde og Mette Vibe Utzon. Klik for større billede

  > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

  sojle.php