Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Ansigtsgenkendelse
Søndag den 3.. december 2017
En hjælp i salgsarbejdet...
Meget tyder på, at ansigtsgenkendelse snart vil slå bredt igennem – ikke kun i forbindelse med adgangskontrol...

Det mest åbenbare tegn på, at ansigtsgenkendelse står overfor et officielt gennembrud er, at Apple i sin næste smartphone, iPhone X, benytter teknologien til at låse mobilen op med. Også Samsung benytter ansigtsgenkendelse i sin Galaxy Note 8.

Asien er førende og sidder på næsten 70 procent af markedet.

Mere end et fingeraftryk

Man har længe diskuteret, om fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse er bedst, men diskussionen handler næsten altid om at bruge teknologierne som identifikation i forbindelse med adgangsmetoder. Men et ansigt udtrykker meget mere end bare en teknik til identifikation, og potentiellet er derfor langt større end for fingeraftryksaflæsning.

Et eksempel er betalingstjenesten Face++, der er udviklet af den kinesiske virksomhed Megvii, og som i dag benyttes af 300.000 virksomheder og privatpersoner. Megvii er en iværksættervirksomhed, og den vurderes i dag til at være 12,7 mia kroner, hvilket gør den til en af de største virksomheder inden for det, som kaldes for det "ansigtsindustrielle kompleks". Millioner af kinesere benytter allerede tjenesten til at swipe sit ansigt på mobilen og dermed tillade betalinger – selv i mørke.

Betal med et smil

Det kinesiske e-handelssite Alibaba har udviklet systemet "Smile to pay". Systemet benyttes i dag af kinesiske fastfood-kæder, hvor gæsterne betaler ved at smile til en skærm for at betale. Flere kinesiske banker har også opstillet hæveautomater, hvor kunderne kan identificere sig via ansigtsgenkendelse.

Selvom kinesiske virksomheder ligger i spidsen, så er det ikke kun her, at udviklingen er i gang. Udover hos Apple, så sker der også noget hos amerikanske it-giganter som Amazon, IBM, Facebook, Google og Microsoft. Adgangen til digitale billeder spiller en afgørende rolle for udviklingen af teknologien, og her har Facebook et forspring. Men Google har også udviklet en teknologi til at analysere de billeder, som brugerne har uploadet. Også Amazons nye hjemmehøjtalere, Echo Look, indeholder et kamera, der kan benyttes til ansigtsgenkendelse.

Spørgsmål om integritet

Udvikling af teknologien stiller naturligvis spørgsmål til den personlige integritet. Forskere ved Stanforduniversitetet i USA har for eksempel udviklet en software, der ved at tolke digitale billeder af ansigter med 81 procents træfsikkerhed kan afgøre individets seksualitet. Det bliver næsten "racistisk", for man forventer, at ansigtsgodkendelse på sigt vil blive brugt til at vurdere individets IQ eller politiske overbevisning.

FDNA, en startup-virksomhed i Boston, er nået et skridt videre. Virksomheden er for nylig blevet købt af Facebook, og den hævder at kunne afgøre, om en person er bærer af genetisk baserede sygdomme. Forskning i USA forsøger også via eksisterende genetiske data at genskabe ansigter.

En mere jordnær udnyttelse er bilhandleren, der ved at aflæse kundernes reaktion på det, de ser i butikken, vil kunne målrette sine tilbud bedre.

Kilde: www.dustin.dk


Gå tilbage

Tidligere har diskussionen handlet om hvilken teknologi der er bedst egnet til identifikation i forbindelse med adgangskontrol. Men der ligger mange flere muligheder i evnen til at tolke et ansigt, end der gør i at genkende et fingeraftryk. Derfor er der langt flere muligheder i ansigtsgenkendelse. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php